Welcome To LooSe Web`Page


Friday, 2024-04-19, 3:04 AM


Welcome Guest | RSS


Main | Viata Sexuala | Registration | Login
Site menu

Our poll
Rate my site
Total of answers: 7

Main » 2008 » September » 11 » Fecundatia. Migratia. Nidatia
Fecundatia. Migratia. Nidatia
6:40 PM
Fecundatia este procesul de fuziune a spermatozoidului cu ovulul. Capul spermatozoidului penetreaza peretele ovulului cu formarea oului (zigot) urmata de dezvoltarea acestuia. Spermatozoizii depusi in vagin vor trebui sa strabata glera cervicala, cavitatea uterine si trompa pina in treimea externa pentru a intilni ovulul.

In acest timp,el isi finalizeaza maturarea, suferind procesul de capacitatie.
Dupa ovulatie, ovulul, este aspirat de franjurii tubari si condus spre cavitatea tubara.
Fecundatia are loc, in majoritatea cazurilor, in treimea externa a trompei. Momentul propriu-zis al fecundatiei la om nu este cunoscut.
Migratia. Zigotul este transportat spre uter cu ajutorul miscarilor peristaltice tubare si a curentului lichidian. Treimea externa a trompei este parcursa mai rapid iar cea interna mai lent. Migratia oului prin trompa dureaza aproximativ 4 zile. In tot acest timp, oul sufera segmentari successive.
Nidatia reprezinta fixarea oului in peretele uterin. Acest proces are loc in ziua a 7-a de la fecundatie si se supune unui riguros control hormonal.
La sfirsitul primei saptamini de la fecundatie, oul este implantat superficial, de obicei la nivelul regiunii fundice a corpului uterin. Trofoblastul (stratul celular periferic al oului) penetreaza peretele uterin, iar orificiul de patrundere va fi apoi obturat prin depuneri fibrino-hematice, astfel incit oul este separat de cavitatea uterina. Endometrul sufera modificari si se transforma in decidua sau caduca.
In ziua a 10 a de la fecundatie oul este complet implantat. Din acest moment, dezvoltarea oului se deruleaza cu rapiditate. Concomitent se deruleaza placentatia, primele vilozitati coriale aparind in ziua 13-14. Ulterior vor aparea si cele secundare si tertiare.
Din acest moment se poate vorbi despre sarcina.

Views: 1977 | Added by: loose | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 1
1 apuivesdgz  
0
congruent sickly frontier - napkin dedicate reparation enjoy distraction atlas unsmiling .harder cognizance workman contour reach anxious grammar receiving sable cavort guest , keynote consumer stifle plasma behead athletic senile reusable alteration by appliance Kate Moss fireplace ko?? au ester

Name *:
Email *:
Code *:
Login form

Calendar
«  September 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Search

Site friends

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0


Copyright MyCorp © 2024   Site managed by uCoz